close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Objector

Den obligatoriske militærtjenesten i Israel krever at både kvinner og menn tjenestegjør i minst to år, og bygger på grunnideen fra etableringen i 1949 om at folket selv skulle lære seg å kjempe i stedet for at det var en institusjon som forsvarte landet på vegne av folket. Det er en omdiskutert militærtjeneste som flere og flere unge israelere de siste årene har begynt å motsette seg. Atalya er en av dem som ikke kan stå inne for militærets rolle i Palestina/Israel-konflikten, og derfor nekter militærtjeneste. Resultatet av et slikt valg er fengsel på ubestemt tid, og at mange kommer til å se på henne som en forræder. Og det er denne skjebnen Molly Stuart velger å følge i sin langfilmdebut.

Gjennom samtaler med familiemedlemmer blir Atalya konfrontert med ulike oppfatninger og uenigheter som foreligger innad i den israelske familien. Og mens Atalya gjør seg klar for å måtte gå i fengsel for saken hun tror på besøker hun okkuperte områder, snakker med palestinere og andre israelske militærnektere. Filmen tar for seg en spennende tematikk som klarer å dekonstruere bildet kanskje mange har av den israelske befolkningen som en unison front, og løfter frem styrken i hva som skjer når nok folk setter foten ned og sier nei.

Molly Stuart er en regissør, produsent og klipper med base i San Francisco. Objector (2019) er hennes langfilmsdebut og bygger på en kortfilm med samme navn fra 2017. Filmen hadde premiere på dokumentarfestivalen IDFA i november.

USA, Israel, Palestina 2019
Regissør Molly Stuart
Manus Amitai Ben-Abba
Fotograf Andres Gallegos
Skuespillere Atalya Ben-Abba
Produsent Daniel Bernardi, Molly Stuart, Amitai Ben-Abba
Språk Hebraisk, arabisk, engelsk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 75 min
Seksjon Dokumentar
Genre Documentary