close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Noura's Dream

Mens hennes voldelige ektemann sitter i fengsel, har Noura, som jobber i et vaskeri, funnet kjærligheten i den ømme bilmekanikeren Lassaad. De møtes i det skjulte, og deler små intense øyeblikk når de får muligheten. Blir de tatt risikerer de fem års fengsel for utroskap. Noura bestemmer seg etter hvert for å be om skilsmisse, og planlegger å gifte seg med Lassaad. Livet virker å smile til den hardtarbeidende trebarnsmoren, men når ektemannen Jamel løslates tidlig fra fengselet snus alt på hodet, og før hun vet ordet av det er Noura fanget i ekteskapet hun så gjerne vil ut av.

Den tunisiske superstjernen Hind Sabri, som mange vil kjenne igjen fra utallige egyptiske filmer, briljerer i dette trekantdramaet, som går tett på karakteren Noura i det hun rives mellom samfunnets forventning om å bli og hjertes trang til å forlate. Fortellingens kjerne er kvinnens endeløse kamp som mot patriarkatet, som i kombinasjon med mesterlige skuespillerprestasjoner og et velskrevet manus gjør at handlingen i Noura’s Dream kjennes både nær og universell. Hinde Boujemaas viser med sin knallsterke regidebut at vi fortsatt lever i «a man’s world,» og at nøkkelen til endring er å nekte å gi seg. 

Den tunisiske regissøren Hinde Boujemaa har regissert dokumentaren It Was Better Tomorrow om revolusjonen i Tunisia, som hadde premiere i 2012. Siden har hun regissert flere kortfilmer som tar opp likestilling og kvinnerettigheter. Noura’s Dream er hennes første spillefilm.

Tunis, Belgia, Frankrike, Qatar 2019
Regissør Hinde Boujemaa
Manus Hinde Boujemaa, Laurent Brandenbourger
Fotograf Martin Rit
Skuespillere Hend Sabri, Lotfi Abdelli, Hakim Boumsaoudi, Imen Cherif, Saif Dhrif, Jamel Sassi
Produsent Imed Marzouk
Produksjonsselskap Propaganda Productions
Språk Arabisk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 92 min
Seksjon Fiksjon
Genre Drama