close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Let's Talk

Den egyptiske dokumentarfilmskaperen Marianne Khoury bruker sitt eget liv til å undersøke tematikk som identitet og slektskap i Let’s Talk, som hadde verdenspremiere under den prestisjetunge dokumentarfilmfestivalen IDFA i november. Med seg på laget har hun datteren Sara, som fungerer som en samtalepartner i filmen og med-regissør.

Samtalene mellom mor og datter springer fra det ene til det andre, og fortellingene utgjør en mosaikk om fire generasjoner som har bodd eller bor i Alexandria og Kairo, i Paris og på Havanna. I tillegg til Marianne og Sara møter vi Mariannes egen mor og bestemor, hennes brødre, og ikke minst «onkel Joe». Sistnevnte er ingen ringere enn den berømte egyptiske regissøren Youssef Chahine – som du kan se et utvalg filmer av på Cinemateket i forbindelse med årets festival.

I tillegg til lengre samtaler fanget på film inneholder Let’s Talk også en rekke bilder fra familiearkivet og utdrag fra noen av Chahines mest berømte filmer. Resultatet er en personlig film, som viser hvor tett Khourys familie er knyttet til film. Dokumentaren tegner et minneverdig og nærgående bilde av en helt spesiell familie fra Levanten i deres drømmer, lidenskap og jakten på å finne seg selv.  

Marianne Khoury er en Kairo-basert filmskaper og produsent som blant annet er kjent for sitt nære samarbeid med den ikoniske filmskaperen Youssef Chahine. Hun har produsertrundt av Chahines filmer som har vunnet priser verden over. I 2010 regisserte hun dokumentaren Zelal som handler om mental helse som blant annet ble vist på filmfestivalen i Venezia og filmfestivalen i Dubai der den vant FIPRESCI-prisen.

Egypt 2019
Regissør Marianne Khoury
Manus Marianne Khoury
Fotograf Marianne Khoury, Sara Shazli
Produsent Marianne Khoury
Produksjonsselskap MISR International Films
Språk Arabisk, fransk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 95 min
Seksjon Dokumentar
Genre Dokumentar