close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Khartoum Offside

Fra et land der kvinner hverken får spille fotball eller lage film, kommer Marwa Zeins engasjerende dokumentar om en gruppe ambisiøse kvinner i Khartoum som elsker å trille lærkula. De kjemper for å oppfylle den store drømmen: å sette sammen et sudanesisk landslag som kan delta i VM i fotball for kvinner. Filmen skildrer hverdagen til disse gatesmarte og engasjerte kvinnene som møter motstand fra mange kanter, men som takler det med enorm selvtillit, vittig humor og livsglød. Den utforsker samspillet mellom sport og politikk, og den institusjonelle forskjellsbehandlingen av kvinner og menn.

Khartoum Offside er en estetisk flott filmopplevelse pakket med gripende samtaler, humor og musikk. Filmen er et forsøk på å gi oss et nyansert bilde av hvordan det er å være kvinne i Sudan; fotballaget handler om noe mer enn å drive med sport, og speiler den kollektive mentaliteten til kvinnene. Khartoum Offside ble filmet kort tid før den sudanesiske revolusjonen mot et undertrykkende regime, hvor nettopp kvinner hadde en ledende rolle i protestene.

Marwa Zein er en prisbelønt sudanesisk-egyptisk filmregissør og produsent. Hun ble født i Mekka, studerte i Kairo og er nå bosatt i Sudan og Tyskland. Khartoum Offside er hennes første langfilm og hadde verdenspremiere under Berlinalen i 2019.

Sudan 2019
Regissør Marwa Zein
Manus Marwa Zein
Produsent Marwa Zein, Henrik Underbjerg
Produksjonsselskap One Productions, Stray Dog Productions
Språk Arabisk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 75 min
Seksjon Dokumentar
Genre Documentary