close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Arab Blues


Psykoanalytikeren Selma vender tilbake til sitt barndomshjem i Tunis etter å ha bodd ti år i Paris, og til familiens store irritasjon vil hun starte sin egen klinikk. På veien møter hun både skepsis i nabolaget, urimelig byråkrati og mange tragikomiske utfordringer. Hvordan får man tak i potensielle pasienter i et samfunn som mener at mental helse er tabu?

Arab Blues er en forfriskende, tunisisk komedie, som tar opp tunge temaer på meget elegant vis. Her får man et innblikk i den tunisiske hverdagen etter den arabiske våren, særlig sett fra kvinnenes perspektiv. Gnisningene som oppstår mellom de som har reist fra Tunisia til Europa og de som har blitt boende er gjenkjennelige. Dette er skuespiller Golshifteh Farahanis første rolle i en komedie, og hun briljerer som den nonchalante og egenrådige Selma. Terapitimene hun har med de nye pasientene sine er alt annet en kjedelige, og byr på et fargerikt persongalleri, samtidig som man kjenner alvoret som ligger rett under overflaten.

Manele Labidi er en fransk-tunisisk regissør som tidligere har skrevet og regissert for teater, radio og tv. Labidis første kortfilm var A room of my own (2018), basert på Virginia Woolfs kjente essay ved samme navn. Arab Blues er hennes første spillefilm.

Frankrike, Tunis 2019
Regissør Manele Labidi Labbé
Manus Manele Labidi Labbé
Fotograf Laurent Brunet
Skuespillere Golshifteh Farahani, Majd Mastoura, Aïsha Ben Miled
Produsent Jean-Christophe Reymond
Produksjonsselskap Kazak Productions
Språk Fransk, arabisk
Undertekst Norsk
Visningsformat DCP
Spilletid 88 min
Seksjon Fiksjon
Genre Comedy