close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

A Son

Handlingen i årets åpningsfilm er lagt til 2011, noen måneder etter den tunisiske revolusjonen. Vi følger Farés, Meriem og deres unge sønn Aziz, en familie fra den øvre middelklassen. Under en utflukt til landsbygda havner familien i kryssilden under et militært bakholdsangrep, og en av kulene treffer Aziz. Når de ankommer sykehuset blir det raskt klart at Aziz har store indre blødninger og er avhengig av transplantasjon for å overleve, men ventelisten er altfor lang til at han kan reddes. Alternativet er en ulovlig levertransplantasjon fra Libya, et annet land i gryende revolusjon. Familiens tragedie blir absolutt når en lenge begravet familiehemmelighet trer frem i lyset, og ekteskapet mellom Farés og Meriem for alvor blir satt på prøve.

Regissør Mehdi M. Barsaoui har med sin spillefilmdebut laget et helstøpt melodrama med thrillerelementer. Å bruke begynnelsen av den arabiske våren, som vi alle kjenner til, som tematisk bakteppe for å fortelle noe nært og vanskelig om familierelasjoner er et klokt valg. Sami Bouajila klarer på glitrende vis å gjøre karakteren Farés til en kompleks figur, som balanserer hårfint mellom et hardt ytre og et sårbart indre etter hvert som familiehemmelighetene trer frem i lyset. Najla Ben Abdallah, i rollen som Meriem, formidler en mors bunnløse fortvilelse og vilje til å gjøre hva som helst for å redde sin sønn på en hjerteskjærende måte. Resultatet er intet annet enn en drivende god film som både er spennende og svært intelligent.

 

«Not many debuting directors are able to bring subtlety and depth to a heart-rending subject, which is just one reason why Mehdi M. Barsaoui’s superb “A Son” deserves significant attention» Jay Weissberg, Variety 

«Bouajila’s unassuming yet intelligent performance takes viewers right into this minefield of questions.» Hollywod Reporter 

 

Mehdi M. Barsaoui (f. 1984) er født og oppvokst i Tunisia. Han har studert ved universitetet i hovedstaden Tunis, og har filmutdannelsen sin fra Bologna, Italia. Han har tidligere regissert tre kortfilmer: Khallina Hakka Khir, We Are Just Fine Like This og Bobby. A Son er hans spillefilmdebut.

 

Tunis, Frankrike, Libanon, Qatar 2019
Regissør Mehdi M. Barsaoui
Manus Mehdi Barsaoui
Fotograf Antoine Héberlé
Skuespillere Sami Bouajila, Najla Ben Abdallah, Youssef Khemiri
Produsent Marc Irmer, Habib Attia
Produksjonsselskap Dolce Vita Films, Cinetelefilms
Språk Arabisk, fransk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 96 min
Seksjon Fiksjon
Genre Drama