close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Yomeddine

Det finnes mange ulike måter å falle utenfor samfunnet på, og egyptiske Yomeddine løfter frem flere av dem. Vi møter Beshay, en mann som i ung alder ble plassert av faren i en koloni for spedalskei håp om at det skulle gi ham et bedre liv. Når Beshays psykisk syke kone dør, bestemmer han seg for å dra tilbake til sitt fødested Qena utenfor Luxor sammen med den foreldreløse vennen Obama. Sammen legger de ut på jakt etter et bedre liv, men møter på en rekke fordommer fra det egyptiske samfunnet, særlig på grunn av Beshays sykdom.

Yomeddine, som betyr dommedag på arabisk, er regissør A. B. Shawkys regidebut, og hadde premiere under filmfestivalen i Cannes i fjor. Filmenviser de tunge sidene av livet i Egypt, men har også flere komiske scener som gjør den svært hjertelig. Har du lyst til å se en karakterdrevet road-movie som oser av varme er dette garantert filmen for deg!

Abu Bakr Shawky er en egyptisk-østerriksk regissør som har studert statsvitenskap i Kairo og film ved Tisch School i New York. Avgangsfilmen hans, Yomeddine, hadde sin verdenspremiere i hovedkonkurransen under filmfestivalen i Cannes i fjor, der den mottok Francois Chalais-prisen. Filmen var også Egypts bidrag til Oscar-prisen i 2018.  

Egypt, USA, Østerrike 2018
Regissør A.B. Shawky
Manus A.B. Shawky
Fotograf Federico Cesca
Skuespillere Rady Gamal, Ahmed Abdelhafiz, Osama Abdallah
Språk Arabisk
Undertekst Norsk
Visningsformat DCP
Spilletid 97 min
Seksjon Fiksjon
Genre Drama