close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Tel Aviv On Fire

Tel Aviv on Fire er en særdeles vellykket satire som leverer et humoristisk skråblikk på Palestina og den israelske okkupasjonen. Vi følger palestinske Salam (Kais Nashef), som jobber på innspillingen av såpeserien «Tel Aviv on Fire». Serien er en nostalgisk spionfortelling fra Seksdagerskrigen, om agenten Rachel som har som mål å infiltrere det israelske militæret gjennom å forføre den israelske generalen Yehuda. Den viser seg å være svært populær hos både blant palestinere så vel som israelere.
 
En dag blir Salam stoppet på vei til jobb av den israelske grensevakten Assi (Yaniv Biton), hvis kone er opphengt i såpeserien. Grensevakten presser Salam til å endre handlingen i tråd med det han tror kona vil like. Heretter må Salam forsøke å påvirke hvordan handlingen i såpeserien utvikler seg, uten å avsløre at det er en israelsk grensevakt som gir ham ideene. Samtidig må TV-seriens produsent og Salams onkel Bassam (Nadim Sawalha) balansere hårfint mellom å være akkurat så anti-sionistisk at det palestinske publikummet følger med, uten at det israelske publikumet boikotter serien.
 
Den palestinske regissøren Sameh Zoabi gjør et smart valg ved å plassere en helt alminnelig mann i situasjoner som enkelt illustrerer den enorme ulikheten i status som råder mellom palestinere og israelere, og som får frem det absurde i konflikten på Vestbredden. Smart er det også at filmen fungerer på to nivåer: både som klisjefylt lek med såpesjangeren, og som en mer finstemt kommentar til vår samtid – også her krydret med humor. En fornøyelse av en film, som du må få med deg på årets festival.  

Sameh Zoabi (f. 1975) er født og oppvokst i nærheten av Nazareth. Han studerte ved universitetet i Tel Aviv, før han dro til USA der han fortsatte studiene ved Colombia University. Han debuterte som spillefilmregissør i 2010 med Man Without a Cell Phone, og fulgte opp med Under the Same Sun i 2013. Han har også skrevet manuset til Idol, regissert av Hany Aby Assad. Tel Aviv on Fire er hans tredje spillefilm, og hadde premiere under filmfestivalen i Venezia i fjor.

Israel, Belgia, Luxembourg, Frankrike 2018
Regissør Sameh Zoabi
Manus Dan Kleinman, Sameh Zoabi
Språk Arabisk, hebraisk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 100 min
Seksjon Fiksjon
Genre Comedy