close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Privacy of Wounds

 
Det virker nesten umulig å sette seg inn i hvordan det har vært å leve i Syria de siste årene, og enda vanskeligere å forstå hvordan det er å oppleve noen av landets mest beryktede fengsler. Dalia Kury forsøker å rekonstruere livet i fangenskap for tre tidligere syriske fanger, Hasan, Mazen og Khaldoon, her i Norge. Som et eksperiment har de gått med på å la seg låse inne i tre dager, uten sollys og på tynne madrasser, mens de overvåkes. Og inne i «cellen» begynner de å fortelle, sakte, men sikkert. Om en fortid preget av tortur, død og en følelse av å bli glemt av omverdenen.
 
Kurys eksperiment gir et unikt innblikk i forferdelige overtramp, men resultatet er også en dokumentar fylt med humor. Og kameratskapet som utvikles gjennom tre dager i en kjeller i Oslo er et bevis på menneskets utrolige trang til å overleve, og at det selv i de mørkeste stunder finnes et lite glimt av håp.

Dalia Kury er en palestiner fra Jordan som bor i Oslo. Hun har laget flere prisvinnende dokumentarer om arabisk identitet og kultur, blant annet Possessed by Djinn, som handler om å være besatt av åndevesener. Kury har også regissert og produsert flere dokumentarer for Al Jazeera.  

Norge 2018
Regissør Dalia Kury
Fotograf Dalia Kury, Jonathan Borge Lie, Rabe Irar
Språk Arabisk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 69 min
Seksjon Dokumentar
Genre Documentary