close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Isis, Tomorrow: The Lost Souls of Mosul

I etterdønningene av krig er det vanlig at de beseirede legger igjen gjemte våpen til en bedre tid da de igjen skal kjempe. I løpet av den tre år lange okkupasjonen av Mosul levde over en halv million mennesker under myndighetsalder i den IS-okkuperte byen, og denne dokumentaren fokuserer på livene til barna og familiene som er indoktrinert og trent opp til å bli voldelige ekstremister. Er disse barna det mest effektive våpenet i kampen for å gjenreise ideen om et universelt Kalifat en gang i fremtiden?

Journalistene Francesca Mannocchi og Alessio Romenzis dokumentar ble påbegynt seks måneder etter at Mosul var frigjort, og vi møter en by i ruiner og mennesker som er minst like skadet. Gjennom intervjuer, særlig med mindreårige, får vi innblikk i et hat mellom innbyggerne som virker uforsonlig i mange generasjoner fremover, og et klart varsel om at IS langt ifra er beseiret.

Francesca Mannocchi er en italiensk frilansjournalist som har jobbet for italienske tv-kanaler og skrevet for medier som Focus, L'Espresso og Al Jazeera English. Alessio Romenzi er en prisvinnende italiensk fotograf, som har dekket ulike deler av Midtøsten, de siste årene med et fokus på Syria. Isis, Tomorrow: The Lost Souls of Mosul hadde premiere under Venezia-biennalen i fjor.

Italia 2018
Regissør Francesca Mannocchi and Alessio Romenzi
Manus Francesca Mannocchi and Alessio Romenzi
Fotograf Francesca Mannocchi and Alessio Romenzi
Språk Arabisk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 80 min
Seksjon Dokumentar
Genre Documentary