close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Gaza

Gaza kalles for et stort, åpent fengsel, og kan ifølge FN være ubeboelig i 2020. For Andrew McConnell, som startet et fotoprosjekt her i 2014, var målet å dokumentere surfekulturen i Gaza. Men underveis begynte krigen, og prosjektet tok en annen retning. Dokumentaren, som hadde premiere på filmfestivalen i Sundance tidligere i år, fokuserer på hverdagslivet til de rundt to millioner menneskene som befolker området. Det være seg taxisjåføren, mannen som har 40 barn med tre koner, jenta som drømmer om utdannelse, eller ambulansesjåføren som står parat når det er demonstrasjoner på grensen.

Gaza er en dokumentar som heldigvis ikke bruker tid på å svartmale den ene siden eller glorifisere den andre, men i stedet fokuserer på de som er ofre og politiske spillebrikker for begge sider: Hamas, som kontrollerer området, og Israel, som ønsker å overta kontrollen. Gjennom observerende kamerabruk ønsker regissørene først og fremst å overbevise verden om at det er på tide å redde befolkningen i Gaza – før det er for sent.

Andrew McConnell er en irsk, prisvinnende fotograf, som har jobbet med prosjekter i ulike konflikter i Afrika, Asia og Midtøsten. Dette er hans første dokumentar. Garry Keane er en filmskaper med lang fartstid fra å lage dokumentarer for TV. Gaza hadde premiere på filmfestivalen i Sundance tidligere i år, og er filmet over en periode på fire år.

Palestine, Irland 2019
Regissør Garry Keane, Andrew McConnell
Fotograf Andrew McConnell
Språk Arabisk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 93 min
Seksjon Dokumentar
Genre Documentary