close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

The Oslo Diaries

Hva handlet egentlig Oslo-avtalen om? Og hvordan ble den egentlig til? For alle som er det minste interessert i Midtøsten-politikk er filmen en must-see.

En dokumentar om Oslo-avtalen vil alltid kunne kritiseres – litt som avtalen selv. Hva handlet den egentlig om? Hvordan ble den egentlig til? The Oslo Diaries ser tilbake på 90-tallet, og perioden der de hemmelige samtalene mellom Israel og PLO fant sted i Oslo. Filmen drives frem både av samtaler med deltagere i prosessen, arkivfoto, utdrag fra dagbøker og brev, men også iscenesettelser av møtene i Oslo. Hvorvidt dette grepet er med på å viske ut skillet mellom fiksjon og virkelighet er et relevant spørsmål, men regissørene bringer uansett mye spennende materiale til torgs. Både partenes gjensidige og dyptliggende skepsis til hverandre og håpet samtalene vekket, løftes frem.

The Oslo Diaries gir i så måte en realistisk fremstilling av en fredsprosess det har blitt skrevet bøker opp og ned om. For alle som er det minste interessert i Midtøsten-politikk er filmen en must-see.

Mor Loushy er utdannet fra filmskolen Sam Spiegel i 2007, og debuterte med filmen Israel Ltd, som hadde verdenspremiere på IDFA i 2009. Dokumentaren Censored Voices (2015) ble vist i Sundance og på filmfestivalen i Berlin. Daniel Sivan har jobbet som freelance regissør siden 2004. Sivans merittliste består av filmer som Monkey Business, Offside og The Life and Death of Gotel Botel, i tillegg til samarbeidet med Loushy på hennes filmer.

The Oslo Diaries er co-produsert av Kristian Mosvold i Substans Film AS.

KAN FREDSPROSESSEN GJENOPPLIVES?

Etter visningen av The Oslo Diaries

Fredag 20/4 18:15, Vika 1

Det er over 20 år siden Oslo-avtalen ble inngått, men håpet om en slutt på okkupasjonen og varig fred i Israel og Palestina synes fjernere enn noensinne. Hva skal til for å få til reelle forhandlinger, hva skal til for at de lykkes? Og hvorfor lykkes ikke Oslo-avtalen bedre? Samtalen finner sted i forbindelse med visningen av The Oslo Diaries, i samarbeid med Nobels Fredssenter.

Mer info finner du på Facebook-eventet her 

Kjøp billetter til denne visningen her 

Israel, Canada 2017
Regissør Mor LOUSHY, Daniel SIVAN
Fotograf Alex MARGINEANU, Avner SHAHAF
Språk Arabisk, hebraisk, engelsk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 97 min
Seksjon Dokumentar
Genre Documentary