close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Of Fathers and Sons

Et unikt innsyn i hverdagslivet hos en islamistisk opprørsgruppe - en verden få journalister før har fått lov til å dokumentere.

Of Fathers and Sons gir innblikk i en av de mange islamistiske opprørsgruppene som kjemper i Syria. Regissør Talal Derki følger opp den prisbelønte Return to Homs, som ble vist på Arabiske filmdager i 2014, med dette rørende portrettet av en jihadistisk familie. Familien tilhører Nusra-fronten, en al-Qaeda-alliert opprørsgruppe som kjemper mot både IS og Assad. Filmens fokus ligger på den hjerteskjærende reisen barna i familien gjør fra lekne unger til soldater av samme overbevisning som resten av familien. Of Fathers and Sons forsøker ikke å gi et storpolitisk bilde av hvor krigen i Syria er på vei, men fokuserer heller på hvordan krigen ser ut på bakkeplan for noen få personer. Resultatet er et unikt innsyn i en verden få journalister har fått lov til å dokumentere.

Talal Derki (f. 1977) er en syrisk regissør, produsent og manusforfatter. Han har studert film i Hellas, og var ferdig utdannet i 2003. Kortfilmene og dokumentarene hans har vært vist på festivaler verden over, og dokumentaren Return to Homs vant blant annet juryprisen på filmfestivalen i Sundance. Derki lever i dag i eksil i Tyskland.

STATUS: SYRIA 

Etter visningen av Of Fathers and Sons

Søndag 22/4 15:45, Vika 2

Hva er status i Syria nå? Hva har skjedd etter de siste angrepene? Hvordan kan vi unngå storkrig? Er en rettferdig fred egentlig mulig?  Samtalen finner sted i Vikakjelleren etter visningen av Of Fathers and Sons, i samarbeid med Norges Fredsråd.

Mer info finner du på Facebook-eventet her 

Kjøp billetter her 

Tyskland, Syria, Libanon 2017
Regissør Talal DERKI
Fotograf Kahtan HASSOUN
Språk Arabisk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 99 min
Seksjon Dokumentar
Genre Documentary