close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Amal

Fra barrikadene på Tahrir-plassen og revolusjon følger denne gripende dokumentaren landets utvikling de neste fem årene sett igjennom øynene på den opprørske tenåringsjenta Amal.

Regissør Mohamed Siam ønsket å lage en film om ungdom, sinne og forandring, og etter å ha fulgt en gruppe ungdommer i Kairo falt valget på den 14 år gamle jenta Amal. Resultatet har blitt oppvekstskildringen Amal, som begynner med den arabiske våren i 2011 og 14-åringens opplevelse av protestene på Tahrir-plassen i Egypt. Amal blir oppfordret av medprotestanter til å bli hjemme fordi hun er jente, men hun nekter å la seg kue. Siam fanger på kamera hvordan hun i fullt raseri kaster seg ut i den gryende revolusjonen og skriker en politimann opp i ansiktet, før hun senere brutalt dras bortover gaten etter håret.

Fra barrikadene på Tahrir-plassen og revolusjon følger filmen landets utvikling de neste fem årene sett igjennom øynene på Amal, samtidig som hun går fra å være tenåring til å bli kvinne. I takt med landet sitt endrer også hun synet på en del ting. Amal har blitt et virkningsfullt symbol på en hel generasjon som forsøker å finne sin plass i krysningen mellom drømmene om forandring fra den arabiske våren, og den harde realiteten.

Filmen åpnet den prestisjefylte dokumentarfilmfestivalen IDFA i november, og vises for første gang i Norge under Arabiske filmdager. Dokumentaren er støttet av Sørfond. Amal er produsert i samarbeid med Ingrid Lill Høgtun i Barentsfilm.

Mohamed Siam er en egyptisk regissør, produsent og fotograf. Hans debuterte som dokumentarfilmregissør med Whose Country? i 2016, og filmen ble vist på store internasjonale filmfestivaler. Amal, hans andre film, fikk i 2017 den store æren av å åpne IDFA – verdens mest prestisjetunge dokumentarfilmfestival i Amsterdam. Filmen har fått meget gode kritikker, og ble støttet av norske Sørfond. Amal er produsert i samarbeid med Ingrid Lill Høgtun i Barentsfilm.

FREDAG 20. APRIL

17.30 Q&A med regissør Mohamed Siam etter visningen av Amal. Kjøp billetter til visningen her. 

LØRDAG 21. APRIL

19.00 Etter visningen av Amal blir det en samtale mellom regissør Mohamed Siam og Mariam Kirollos, seniorrådgiver med spesielt fokus på beskyttelse av barn i krig fra Redd BarnaKjøp billetter til visningen her.  

Nettside og underskriftkampanje for beskyttelse av barn i krig finner du her.

SØNDAG 22. APRIL

13.00 Q&A med regissør Mohamed Siam etter visningen av Amal. Kjøp billetter til visningen her.  

Egypt, Libanon, Tyskland, Frankrike, Norge 2017
Regissør Mohamed SIAM
Manus Mohamed SIAM
Fotograf Mohamed SIAM
Skuespillere Amal GAMAL, Nagua SAID, Esraa MAMDOUH, Hosny SWELAM, Khaled MAHMOUD
Språk Arabisk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 83 min
Seksjon Dokumentar, Rendez-Vous
Genre Documentary