close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Aleppos fall

En unik film som dokumenterer krigen i Syria på bakkeplan, sett fra opprørernes perspektiv.

Hva skjedde egentlig i Aleppo, og hvorfor klarte ikke opposisjonen mot Assads regime å samle seg?

I Aleppos fall reiser den norsk-syriske regissøren Nizam Najar tilbake til sin hjemby. Bevæpnet med kamera følger han en gruppe sivile som under fanene til The Free Syrian Army griper til våpen for å forsvare seg mot sin egen regjering.

Skredderen Haj Khaled går fra å sy flagg til de fredelige demonstrasjonene mot diktaturet, til å lede en milits bestående av unge menn med ulike motivasjoner og agendaer. I kampen mot Assad og Putin på den ene siden og IS på den andre, forsøker han å holde gruppen samlet og moralen oppe. Aleppos fall er en unik film som dokumenterer krigen i Syria på bakkeplan sett fra opprørernes perspektiv. Filmen hadde premiere på den prestisjetunge filmfestivalen IDFA, og har høstet svært god kritikk over hele verden.

Nizam Najar har vokst opp i Syria, Libya og Sudan, men flyttet til Norge med familien i 2002. Han er utdannet dokumentarregissør fra filmskolen på Lillehammer, og journalistutdannelsen i Volda. Etter studiene laget han Diary from the Revolution (2013). Aleppos fall hadde verdenspremiere på IDFA i november.

LØRDAG 21. APRIL

13.30 Q&A med regissør Nizam Najar etter visningen av Aleppos Fall. Kjøp billetter til visningen her. 

Norge, Danmark, Frankrike 2017
Regissør Nizam NAJAR
Manus Henrik UNDERBJERG
Fotograf Bader TALEB, Nizam NAJAR
Språk Arabisk, engelsk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 85 min
Seksjon Dokumentar
Genre Documentary